✖️Trideset je nova štirideset.✖️

Pa ne govorim o letih ampak o temperaturi.  In to zato, ker sem v pričakovanju …


_MG_7819 – pomajšana
pa ne v tistem, ki vam najprej pride na misel … ampak v pričakovanju novega pralnega in sušilnega stroja. Sem si zadala nalogo, da se malo bolj poglobim v mašini, ki ju pričakujem. Zakaj? Ker se mi zdi zares smešno, da imamo ljudje aparate z množico funkcij, ki jih nikoli ne uporabljamo. Baje, da ne glede na število programov, ki jih stroj nudi, v povprečju uporabljamo samo 3. To pa zaradi starih navad in zaradi nezaupanja do strojev ter v strahu, da bi uničili oblačilo, ki ga peremo. Ampak pralni in sušilni stroji so v zadnjih letih naredili velik napredek. Napredek v varčnosti (vode in elektrike) in napredek v kvaliteti pranja/sušenja. Mašini, ki ju pričakujem sta iz linije PerfectCare od Electrolux Slovenija in sta definitivno med najboljšimi na trgu. 

remote.jpg

Poleg tega, da sta ultra ultra varčni (A+++) imata še vrsto prednosti in malo morje programov, ki nam omogočajo takšno skrb za oblačila, da jih ne uničujemo po nepotrebnem. Baje, da 90 % oblačil zavržemo prekmalu zaradi neustreznega vzdrževanja. In baje, da še vedno mislimo, da če ne peremo vsaj na 40°, da bodo naša oblačila ostala umazana. To seveda ne drži, predvsem, če imate novejši stroj.

In sem spet pri tem, da je trideset nova štirideset.  Bom tukaj napisala le nekaj dejstev, ki vas bodo mogoče prepričala, da se opogumite in začnete prati na trideset. Že to, če vam povem, da z spremembo temperature iz 40° na 30° privarčujemo 46% električne energije. Prav tako se tkanine in tudi barva tkanin manj uničuje na nižjih temperaturah, kar pomeni, da bodo vaša najljubša oblačila dlje časa uporabna. Naslednji bonus pranja na nižji temperaturi je skrb za okolje. Zanimiva je primerjava, narejena sicer za Veliko Britanijo, da če bi zmanjšali povprečno temperaturo pranja samo za 3°, razbremenimo okolje misij ekvivalentno misijam 127.000 na letni ravni. Več informacij na to temo najdete na spletni povezavi: https://iprefer30.eu

Screenshot 2018-11-20 15.03.16

‼️Sklep:‼️ Povprečna temperatura pranja v Evropi po podatkih iz leta 2017 je 42,6° in ostaja v zadnjih letih nespremenjena kljub dejstvo, da z zniževanjem temperature lahko prihranimo denar in varujemo okolje. Glede na to, da je pranje/sušenje v moji 7 članski družini vsakodnevna realnost, že komaj čakam novi mašini, s katerima bom večinoma prala na 30° .

No Comments Yet

Leave a Reply

VIIT novičke

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.