Naredi košaro za na kolo

 Moja “talepa” košara

Zadnje čase “hodim” po opravkih s kolesom in v tem zelo uživam. Tako mimogrede odkljukam dnevno aktivnost, sem hitro na cilju, ni težav in stroškov za parkiranje, ni stroška bencina, ko sije sonce dobim svojo dozo D vitamina in še bi lahko naštevala. Edino kar sem na kolesu pogrešala je bil velik prtljažnik kamor bi dala vso svojo kramo. Nehote sem opazovala kolesarje, ki sem jih srečevala na ulici, ker me je zanimalo kako ostali rešujejo ta problem. Večina je imela košaro zadaj ali spredaj, nekateri tudi obe. Hmmm, jaz nujno rabim obe. Hihihihi. No, ali pa vsaj eno veliko. Ponudba v trgovinah je bila tko tko. Kar se je dalo naročiti, pa bi bil rok dobave tako daleč, da je ta opcija odpadla. Prebrskala sem net in spet: ali mi košara ni bila všeč ali je niso imeli na zalogi ali pa ne pošiljajo v Slovenijo.

“talepa” košara

Potem pa jo zagledam. Ljubezen na prvi pogled. Pletena, ogromna, lepa. Tako bi imela. V naglici jo ovekovečim s telefonom in odšibam naprej. Med vožnjo razmišljam zakaj nisem napisala listka lastnici in ji pustila kontakta, da bi me lahko kontaktirala. Košara mi ni dala miru, zato sem se odločila, da naredim story objavo na Instagramu in upam, da jo lastnica “talepe” košare opazi. Žal jo ni opazila, sem pa dobila z vaše strani toliko informacij kaj, kje, kako, koliko … da sem se odločila, da si jo naredim sama. Tako, ki mi bo všeč.

Pa sem šla najprej do suhe robe na tržnico. Ena košara mi je bila približno všeč a vseeno daleč od tega, da bi si jo zelo želela. Cena je bila 25 €, malo večja pa 35 €. Na koncu sem jo našla v Merkurju (vv ni ad), kjer sem kupila tudi vse potrebno za končni izdelek, ki me je stal 28 €.

POTREBUJETE:
  • Košaro – moja je velika 47 x 33 x 17 cm (imajo pa še dve manjši) … cena 12,99 €
  • Umetne rože za dekoracijo … dva šopka … cena 4,49 € in 5,59 €
  • Vezice – 4,8mm 200 kosov … cena 4,99 €
  • Škarje za rezat veje (imela že doma)


Najprej morate odrezati ročaj.

cof


Razrežemo rože tako, da pustimo kar nekaj peclja s katerim bomo rožico pritrdili na košaro. Rožice po želji razporedite po košari. Sama sem najprej razporedila večje roče in nato dodala manjše.


Takole zgleda košara od zadaj.


Eno stranico košare sem namenoma pustila prazno, kajti ta gleda v moj sedež 🙂

cof


Na koncu košaro s 4 vezicami pritrdimo na kolo in odrežemo odvečni del vezice. Tukaj bodite pozorni predvsem na to, da morate košaro za nekaj centimetrov odmakniti od sedeža (vsaj 3 cm). Drugače vam bo v napoto, ko boste sedeli na kolesu.


To je tudi vsa umetnost. Želim vam veliko veselja pri ustvarjanju.

No Comments Yet

Leave a Reply

VIIT novičke

Naročite si
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.