sos – vzdrževanje delikatnih oblačil

10NLPstudioLOW


Zadnjih nekaj let čedalje bolj cenim in posegam po oblačila iz naravnih materialov kot na primer volna ter svila. Iz dveh razlogov. Prvi je ta, da so mi naravni materiali bolj prijetni za nosit, so topli, zračni, prijetni na otip. Drugi razlog pa je ta, da njihovo vzdrževanje ni več bau bau. Če samo pomislim koliko puloverjev je šlo hudiču, ker sem jih včasih pomotoma dala v stroj, včasih pa v upanju, da mi jih ne bo treba oprati na roke. Kajti vzdrževanje delikatnih oblačil je bilo tečno. Moja mami je rekla »Nimaš kaj, pač opereš na roke!« ali pa neseš v čistilnico, kar je časovno zamudno in če to delaš dnevno, tudi kar nekaj stane. Ampak hvala bogu za tehnologijo, ki neprestano napreduje in nam na določenih točkah zares olajša življenje.

Sistem DelicateCare_4

Fotografija prikazuje prilagajanje vrtenja bobna sušilnaga stroja, glede na specifiko tkanine.


Če samo pomislim, da sta še moji prababici in babici prali na roke v mrzli vodi bližnjega potoka. Danes občutljivih oblačil ni treba več prati na roko, ker obstajajo pralni in sušilni stroji, ki opravijo svoje delo veliko bolje in ceneje (manj vode, elektrike, pralnega sredstva) kot, če bi prali na roke. Sama se spoznavam z mašinama od Electroluxa iz linije PerfectCare, ki imajo poleg običajnih programov tudi vrsto posebnih programov za oblačila:

Sistem DelicateCare_02

Program za svilo (celo oblačila iz 100 % svile so zaščitena pred prepletanjem, tako da ohranijo obliko).


Sistem DelicateCare_01Program za volno (Certifikat Woolmark Blue – Care za programe sušenja in Certifikat Wool Hand Wash Safe) 


Program za zunanja oblačila (impregnirana oblačila) namenski cikel sušenja boljše ohranja vodo odbojnost kot pa sušenje na zraku. Program za sintetiko.

Sistem DelicateCare_03

Program za športna oblačila. 

Program za občutljiva oblačila. Program za osvežitev perila … namenjeno za oblačila, ki jih nosimo enkrat in niso ne čista za v omaro niti niso umazana, pa jih s tem programom samo osvežimo.

Vse to in še več funkcij imajo stroji PrfectCare vam povem … pobožne želje naših babic in prababic

No Comments Yet

Leave a Reply