Je sendvič lahko zdravo živilo?

Kaj pomislite, ko slišite besedo sendvič? Večini se pocedijo sline in istočasno pomislijo, da pač sendvič spada med nezdrava živila. Pa je to res? V bistvu je lahko sendvič z ustreznim izborom sestavin tudi uravnotežen obrok, ki ga boste lahko brez slabe vesti pojedli 😊

sdr


Torej prva sestavina je kruh, ki ni nujno slab. Jaz ga pečem sama in zdaj sem že nekaj časa droži odvisnica. Saj sem vedela, da bo tako, zato sem tako dolgo odlašala. Kruh z drožmi je lažje prebavljiv in ne napenja, če pa uporabite še dobro moko, potem ste zmagali. Kruh spada med ogljikove hidrate. OH-ji so pomembno makro hranilo in nam dajejo energijo.

dav


Druga sestavina so kakšni namazi, ki dajo sendviču sočnost in tudi dodatne kalorije. Sama sem namesto namaza uporabila surovo bučko, ki vsebuje veliko vode (za sočnost), vlaknine in nenazadnje vitamine ter minerale, ki so več kot dobrodošli v sendviču. Glavna sestavina običajnih sendvičev pa so predelani suhomesnati izdelki in sir. Namesto tega sem dodala Delamarisovo – Tuno Mediterana, v ekstra deviškem oljčnem olju. Torej gre za kvaliteten vir beljakovin z različnimi vrstami pisane zelenjave (koruza, korenje, črne olive, kumarice, grah…). Piko na i doda ekstra deviško oljčno olje. Tak sendvič ni noben bau bau, nima minusa in ga lahko brez slabe vesti pojeste. Pa dober tek!

Delamaris MEDITERANA TUNA_z_zelenjavo_in_extra_deviškim_oljčnim_oljem

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed