alenka

Šport in gibanje sta z mano praktično že vse življenje. V mladosti sem deset let trenirala ritmično gimnastiko pod okriljem TVD Partizan Moste in vodstvom trenerke Branke Vajngerl. Večkrat sem dosegla naslov prvakinje Slovenije v vseh kategorijah ter kot članica takratne jugoslovanske mladinske reprezentance dosegla dobre rezultate tudi na mednarodni ravni. Bolj kot na športne uspehe sem ponosna na vse ostale vrednote, katerih sem bila deležna in jih osvojila preko ukvarjanja s športom. Naučila sem se, da se za vsakim uspehom skrivajo ure in ure trdega dela, odrekanj, discipline in vztrajnosti.

Več let sem se profesionalno ukvarjala z manekenstvom, večinoma v tujini. Že takrat sem veliko časa namenila samoizobraževanju na področju zdrave prehrane, saj po naravi nisem »suhica« in so bile moje telesne mere vedno na meji »manekenske sprejemljivosti«.
Športno pot in življenje sem nadaljevala s študijem na Fakulteti za šport. Kot odlična študentka s povprečno oceno 9,3 sem leta 1999 prejela priznanje Sklada Roka Petrovića za najboljši učni uspeh v šolskem letu 1998/1999. Po izobrazbi sem prof. športne vzgoje (smer športno treniranje).

Predvsem pa sem mamica treh srčkov Aline (16), Anike (14) in Jalna (11). In natančno vem, s čim se soočajo mlade mamice, ko vstopijo v svet materinstva. Prežete s srečo in ljubeznijo do svojih zakladov pozabimo nase in kmalu smo v začaranem krogu, kjer sem se po tretji nosečnosti znašla tudi sama. Kronično pomanjkanje spanca, neustrezna prehrana in nič gibanja so me vedno bolj vlekla v ta krog in nisem znala izstopit iz njega ter se regenerirat z novo energijo. In verjamem, da so ta stanja dobro poznana vsaki mamici, ki se bojuje s pomanjkanjem energije.

Vendar, kjer je volja, tam je pot. Po večih poizkusih ponovne obuditve športnega življenja in življenjskega ravnovesja, sem ponovno našla pot. Z začetno iniciativo skupne vadbe in motivacije s prijateljico, se je moje športno udejstvovanje postopoma začelo večati. Kot kondicijska trenerka in strokovna sodelavka mladih drsalcev Drsalnega društva Labod Bled na Bledu, sem pričela z začetnimi organiziranimi vadbami. Kmalu se nama je s prijateljico pridružila še ena prijateljica, še ena, še ena in drugi. Takrat sem začela z organiziranimi treningi. Tako danes na večih lokacijah po Sloveniji vodim treninge VIIT, ki so zasnovani tako, da so maksimalno prilagojeni posamezniku.

Življenje je ravnovesje. Je umetnost skladnosti. In ponosna sem, da me je gibanje in ukvarjanje s športom v veliki meri oblikovalo v osebo, kakršna sem danes. In to želim, da dosežete tudi vi.

Veselim se, da vas kmalu spoznam!
Alenka Košir