Bounty brez sladkorja

Tokrat nekaj za vse naše “ketonce”, pa za diabetike in za vse nas, ki radi dobro jemo brez sladkorja.


Še en recept za sladkanje brez slabe vesti. Spodnje količine so za 24 koščkov – en košček ima 0,5 grama ogljikovih hidratov in veliko dobrih maščob, zato je sladica primerna za vse na LCHF (low carb, high fat) dieti.

Vse sestavine zmešate skupaj:

  • 35 g sirotkinih beljakovin (če jih zamenjate za sojine, bo bounty veganski)
  • 100 g kokosove moke
  • 30 g Vita Coco kokosovo olje
  • 35 g kokosovega mleka
  • 20 g eritrola v prahu (Sukrin ali SugarSweet SunStevia – naravno brezkalorično sladilo)

Sestavine za čokoladni del:

Na ognju stopimo maslo in primešamo:

  • 40 g kakavovega masla
  • 20 g kakava v prahu
  • 20 g eritrola v prahu

Postopek:

  1. V modelčke za praline dodamo čokoladno maso in to postavimo v zamrzovalnik za 10 minut.
  2. Nato dodamo belo maso in ponovno postavimo v hladilnik ali zmrzovalnik.
  3. Ko se masi strdita in povežeta, vzamemo bounty iz modelčkov.

Hranimo v hladilniku, če jih prej ne pojemo.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply