Lahka, okusna in hitro pripravljena juhica za poletne dni. Za dekoracijo lahko uporabite čebulni čips, ki ga otroci radi jedo tudi samostojno, kot prigrizek.
SESTAVINE:
- 200 g mlade špinače – Bio Zone
- srednje velika čebula
- 2 stroka česna
- 1 dl mleka – Bio Zone
- žlica ajdove moke – Bio Zone
- žlička rjavega trsnega sladkorja – Bio Zone
- sol
- muškatni oreh
Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, da zarumeni. Dodamo nasekljan česen.Na hitro premešamo, dodamo žličko sladkorja in ščepec muškatnega oreščka. Premešamo in takoj dodamo žlico ajdove moke. Vse skupaj ponovno dobro premešamo in dodamo špinačo. Špinača, ki jo dodamo je zaželeno, da je mokra oz. ni potrebno, da špinačo po tem, ko jo operete osušite. Premešate, dodate mleko, ponovno dobro premešate in dodate približno 8 dl vode.Ko juha zavre jo kuhajte še 5 minut, posolite in zmiksate s paličnim mešalnikom.
- Za dekoracijo – srednje velika čebula
Narežete čebulo na kolobarje (cca. 2-3 mm debele). V skodelico dodate narezano čebulo, žlico olivnega olja in sol. Dobro premešajte in razporedite obročke čebule na pekač, ki ga predhodno zaščitite s peki papirjem. Pečete približno 30 minut na 170 – 180 stopinj.
Dober tek … ♥