
Za vse ljubitelje mehiške hrane tokrat bogata solata malo drugače.
Sestavine za 4 osebe:
- Solata endivija
- Piščančja prsa
- 1 rumeno papriko
- 1 zeleno papriko
- 1 rdečo papriko
- 1 večji avokado
- Tortilja čips
- 400 g kuhanega rdečega fižola
- 200 g čedar sira
- 150 g načo sira
- Šop svežega koriandra
- 3 žlice kokosove maščobe
- 1 šalotka
- 5 češnjevih paradižnikov
- 2 žlički čilija v prahu
- 1 svež čili
- Pol limete
- Sol
Na žlici kokosove maščobe prepražimo na koščke narezana piščančja prsa, dodamo žličko čili začimbe, nasekljan svež čili in čajno žličko soli. Pečeno meso odstranimo in v isti posodi na žlici kokosove maščobe prepražimo na koščke narezane tri paprike. Dodamo šop svežega, nasekljanega koriandra in dobro premešamo. Papriko preložimo v drugo posodo in v isti posodi na žlici kokosove maščobe prepražimo kuhan fižol, dodamo žličko začimbe čili v prahu in žlico-dve vode (če uporabljamo fižol iz pločevinke, lahko uporabimo slanico v kateri je fižol). Fižol pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Priprava omake »Guacamole« oz. avokadova omaka:
V mešalniku sesekljamo paradižnik, šalotko, koriander in sok limete. To zmes vmešamo v pretlačen avokado in posolimo.
V višji pekač naložimo v vrstnem redu: solato endivijo, tortilja čips, pečenega piščanca, plast fižolovega pireja, pečeno papriko, načo sir in čez vse potresemo naribani čedar sir. V pečico jo postavimo na najvišjo rešetko in pečemo na 240 stopinj s funkcijo žar (gretje samo zgoraj) 3 minute oz. samo toliko, da se sir stopi. Solato postrežemo takoj ali pa jo odstranimo iz vročega pekača, da endivija ostane čvrsta. Zraven se prileže Guacamole.
Dober tek … ♥
Powered by Electrolux