Omaka Bologneze

Bolonjsko omako kuham vedno v večjih količinah in jo potem zamrznem za trenutke, ko nimam prav veliko čas za kuharijo. Jeste jo lahko z različnimi testeninami ali pa v #lchf verziji na bučkinih špagetih. Prav vam bo prišla pri kuhanju domače lazanje, musake ali pa enostavno nadevate zelenjavo (paprike, bučke, melancane, paradižnik…) in popečete v pečici.


 

Sestavine, ki jih potrebujemo:

  • 1200 g mletega mesa (govedina ali kombinacija: govedina/svinjina)
  • 1200 ml pasiranega paradižnika
  • 10 cm stebelne zelene
  • 4 stroke česna
  • rožmarin
  • 2 šalotki
  • olivno olje
  • šetraj
  • bučkini špageti
  • parmezan

Stebelno zeleno, česen, šalotko in rožmarin nasekljamo na manjše koščke (v veliko pomoč vam bo mešalnik, če ga imate). Na olivno olje potresemo šetraj in ga premešamo. Dodamo še nasekljano zelenjavo in jo dobro prepražimo. Dodamo mleto meso, ki ga pražimo toliko časa, da spusti vodo in nato na zmerni temperaturi kuhamo še toliko časa, da vsa voda povre (cca. 30-45 minut). Posolimo in dodamo pasirane paradižnike. Kuhamo še približno 15 minut in odlična domača bolonjska omaka je pripravljena.

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux   Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)                                                                   

No Comments Yet

Leave a Reply