Pašta v enem loncu oz. originalno »One pen pasta« je zaslovela z objavo Marthe Stewart. Gre za pripravo testen na način, da vse sestavine zmečemo v eno posodo in jih skuhamo. Zaradi enostavnega postopka jed ni prav nič manj okusna, ravno nasprotno. Prav tako ni nujno, da se držite sestavin, ki so v receptu saj lahko uporabite različno zelenjavo, ki jo v tem času prav gotovo ne primanjkuje.
SESTAVINE za 4 osebe:
- 400 g špagetov – Bio Zone
- 400 g češnjevega paradižnika
- 150 g šitake gobic – Bio Zone
- 6 špargljev
- 1 rdeča čebula – Bio zone
- 4 stroki česna – Bio Zone
- Olivno olje – Bio Zone
- 50 g Masla – Bio Zone
- 1 žlička soli
- Cca. 1 l vode
- Bazilika
- Poper
- Parmezan
V posodo damo špagete, na trakce narezano čebulo, prepolovljen češnjev paradižnik, na lističe narezan česen, baziliko, na lističe narezane gobice in šparglje. Popopramo, posolimo in dodamo cca. 1 liter vode ter malo olivnega olja. Zavremo in neprestano mešamo, da se sestavine lepo premešajo med sabo. Na zmerni temperaturi kuhamo med 10 in 14 minut oziroma toliko časa, da so testenine kuhane in da večino tekočine povre (čas kuhanja je odvisen predvsem od debeline špagetov). Za bolj masleni okus na koncu dodamo še košček masla. Postrežemo takoj z naribanim parmezanom.
Dober tek … ♥