PIRINE BOMBICE Z OLIVAMI s SLASTNO TUNO

View Gallery
5 Photos
PIRINE BOMBICE Z OLIVAMI s SLASTNO TUNO
cof

oblikujemo žemljice, bombice, pletene kitke...

PIRINE BOMBICE Z OLIVAMI s SLASTNO TUNO
cof

spletemo kitko

PIRINE BOMBICE Z OLIVAMI s SLASTNO TUNO
cof

premažemo z jajcem

PIRINE BOMBICE Z OLIVAMI s SLASTNO TUNO
nfd

v pečico na 180 za cca. 15-20 minut

PIRINE BOMBICE Z OLIVAMI s SLASTNO TUNO
cof

obrok za na pot


Vse je v dobri organizaciji! Stavim, da tudi ti slišiš ta stavek vedno, ko nanese pogovor na usklajevanje obveznosti in prostega časa. Kadar me kdo vpraša, kaj rada počnem v prostem času, mi običajno švigajo misli in se sprašujem, kaj sploh je prosti čas 😊 Prosti čas si nekako predstavljam kot čas, ko sediš v udobnem naslonjaču, srkaš osvežilno pijačo ter ne delaš nič, ne misliš na nič, poslušaš glasbo in se ti nikamor ne mudi…  Ali pa še boljša, da ležiš v postelji in spiš. Se spomnim, ko je hčerka prinesla domov opis mamice Alenke in med drugim omenila, da mamica v prostem času rada počiva. Ker mi tega časa kronično primanjkuje, se trudim na vse možne načine, da dnevno pri običajnih opravilih privarčujem vsaj nekaj minutk. In smo že nazaj pri dobri organizaciji.

Kje vse lahko privarčujete nekaj minut dnevno?

Na primer, da omejite gledanje televizije ali pa da zmanjšate preživljanje časa na družbenih omrežjih ali pa da zmanjšate čas, ki ga porabite za pripravo obrokov. Ker mi je uravnotežena prehrana zelo pomembna in ne želim pridobiti na času na račun kvalitete dnevnih obrokov, se trudim na druge načine. Obroke si sestavljam tako, da ne kuham ravno vsak dan nekakšnih zapletenih jedi ampak si pomagam z enostavnimi kvalitetnimi obroki, kot recimo:

  • Delamaris – tunina solata Mediterana, ki je zelo okusna z ekstra deviškim oljčnim oljem,
  • domač pirin kruh z olivami,
  • pisan paradižnik (po želji lahko vzamete drugo sezonsko zelenjavo)

Seveda kruh spečem v naprej za cel teden. Hlebec razrežem na kose in jih skupaj s bombicami, pletenico, žemljicami zamrznem, nato pa po potrebi jemljem iz zamrzovalnika.

 Sestavine:
  • 500 g pirine polnozrnate moke
  • 3,5 dl mlačne vode
  • 20 g svežega kvasa (1/2 kocke ali vrečka suhega kvasa)
  • 80 g mešanice semen (bučna, sezam, sončnična in lanena)
  • 80 g oliv v olju
  • 2 žlici olivnega olja
  • žlička sladkorja
  • žlička soli

Postopek:
  1. Vse sestavine zmešamo in zgnetemo v homogeno maso. Sama uporabljam kuhinjskega robota, ki namesto mene temeljito zgnete testo (cca. 15 minut).
  2. Pregneteno testo prekrijemo s krpo in pustimo, da vzhaja nekje na toplem. Jaz vzhajam testo v pečici na 40 stopinj 30 – 40 minut oz. toliko časa, da narastr na dvojno velikost.
  3. Nato na pomokani podlagi testo ponovno pregnetemo in oblikujemo: kruh, bombice, pletenico, itd.
  4. Vzhajamo še drugič.
  5. Kruh premažemo z žvrkljanim jajcem in potresemo s poljubnimi semeni.
  6. Pečemo ga v pečici na 180 stopinj. Manjše bombice bodo pečene prej 15 – 20 minut. Hlebec pa potrebuje cca. 40 minut, da bo pečen.
  7. Pečen kruh postavimo na rešetko, da se ohladi.

Dober tek … ♥

Powered by Delamaris

Delamaris MEDITERANA TUNA_z_zelenjavo_in_extra_deviškim_oljčnim_oljem

No Comments Yet

Leave a Reply