Skleda kvinoje, sladkega krompirja in skuše

Še vedno se premalo zavedamo, da imamo velik vpliv na naša življenja. Kako bo izgledal naš dan? Kako se bomo počutili ob vseh stresnih situacijah? Kako hitro se bomo regenerirali, po napornem treningu? Kako hitro se regeneriramo po nezaželenih telesnih poškodbah? Kako napeta, sijoča in mladostna bo naša koža? Kako dobro delujejo naši možgani oz. dobro delujejo vsi naši telesni organi? Smo razdražljivi in utrujeni kljub dovolj spanja? Se nam kopičijo odvečni kilogrami, kljub temu, da ne pojemo slona? In še bi lahko naštevala… Gre za »področja« na katera lahko v veliki meri vplivate sami. Seveda, če prevzamete odgovornost nase, da boste bolje skrbeli za svoje telesno in duševno zdravje. Poleg časa za gibanje, sprostitev in počitek, si boste morali vzeti čas tudi za PREHRANO, ki podpira vaše telo.

Ja seveda, boste rekli. Pri vseh obveznostih, ki jih imam naj zdaj še ure in ure preždim v kuhinji 😊 Pa če vam povem, da sploh ni tako hudo, kot se zdi na prvi pogled. Obstajajo preprosti recepti, za zdrave in okusne jedi. Obstajajo preprosti »triki« v sami organizaciji, ko si s pripravo določenih sestavin za v naprej, močno olajšamo/skrajšamo kuhanje med tednom. Obstajajo živila, za katera je fajn, da jih imamo vedno pri roki. Kot naprimer skuša, ki je: odličen vir kvalitetnih beljakovin, je brez konzervansov in ostalih aditivov, je brez glutena, ima visoko naravno vsebnost omega 3 … Skratka, naj bo odlična riba vedno pri roki!

Tole je moj obrok, ki gre z mano na VIIT, kajti po treningu me čaka gora obveznosti in bom kot običajno leteča. Verjamem, da pa zdaj že vsi veste kako pomembno je jesti po treningu, za hitrejšo regeneracijo tkiv in za to, da realiziramo to kar smo začeli na treningu (sprovocirali tkiva, da se začnejo spreminjati). Poleg kvalitetnih beljakovin in kvalitetnih maščobnih kislin, naj bi po treningu zaužili tudi OHje, ki omogočajo hitro absorpcijo hranil.


cof

Skleda kvinoje, sladkega krompirja in skuše, začinjena z zelenjavo in avokadom

SESTAVINE na osebo:

  • 5 žlic kuhane kvinoje
  • 1 sladek krompir (lahko dodate tudi manjši gomolj vijoličastega krompirja za pestrost barv, ni pa nujno)
  • 1 pločevinko skuše #delamaris
  • Polovico srednje velike rdeče pese (dodamo, ko imamo za samo pečenje več časa na razpolago)
  • Pest brokolija
  • Pol avokada
  • Vejica koriandra (tisti, ki ga ne marate zaradi značilnega okusa, izberite raje peteršilj)
  • Pol limete
  • Olivno olje
  • Sol

POSTOPEK:

Kvinojo dobro speremo (drugače greni) in skuhamo po navodilih z embalaže. Sama skuham večjo količino kvinoje v naprej in jo hranim kuhano v hladilniku. Tako je vedno pri roki za dodatek jedem, kadar pripravljam obroke med tednom, ko ni veliko časa.  Sladek krompir olupimo in narežemo na kocke. Brokoli operemo in narežemo na koščke. Rdečo peso olupimo in narežemo na manjše podolgovate koščke (ker potrebuje največ časa, da je pečena).

cof

Vse sestavine položimo v pekač, dodamo malo olivnega olja in posolimo. Pečemo na 180 stopinj cca. 35-45 minut. Čas pečenja je seveda odvisen od velikosti koščkov sestavin. Sladek krompir in brokoli bosta pečena relativno hitro (15-20 minut) medtem, ko potrebuje rdeča pesa nekoliko več časa. V času pečenja pretlačimo avokado z vilico, dodamo sok limete in nasekljamo koriander. Kvinojo in pečeno zelenjavo na rahlo zmešamo v posodi, na vrhu dodamo avokado ter pločevinko skuše v mediteranskem olju. Čez vse potresemo koriander.

Dober tek … ♥

Powered by DelamarisDelamaris FILETI_SKUŠE-v_mediteran_olju

 

No Comments Yet

Leave a Reply