Slana gibanica – burek drugače

Tokrat ne bom pisala podrobnih navodil za slano gibanico, saj je v videu vse kar morate vedeti. Naši južni sosedje, ji pravijo »gužvara«, ker se testo po domače gužva. Lahko bi ji rekli tudi najbolj simpl burek, ker je okus podoben.


 

Sestavine, ki jih potrebujemo:

  • 500 g vlečenega testa
  • 200 g skute
  • 4 jajca
  • 1 kisla smetana
  • 1 jogurt
  • 1 jogurtni lonček kajmaka
  • ¾ jogurtnega lončka olja
  • ¾ jogurtnega lončka radenske
  • 2 žlički soli
  • 1 žlička pecilnega praška

Vse mokre sestavine zmešamo. V nastalo zmes pomakamo natrgane koščke vlečenega testa in jih polagamo na pekač. Spečemo v pečici na 200 stopinj v cca. 45 minutah.

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply