
Tofu je živilo, ki ga pridobivajo iz soje in izredno priljubljeno med vegetarijanci. Pravijo mu tudi »rastlinsko meso«, saj je bogato z beljakovinami. Uživate ga lahko »surovega«, samo narezanega na koščke v juhi. Lahko ga pretlačite in bo z drugimi sestavinami osnova za vegetarijanske polpete ali pa pripravite slastni namaz z zelišči. Sama sem ga popekla, začinila in dodala na svežo špinačo.
Solata za dve osebi:
- 100 g tofuja – Bio Zone
- 200 g mlade špinače – Bio Zone
- 80 g šitake gobic – Bio Zone
- Tamari sojina omaka – Bio Zone
- Zrela breskev
- 3 žlice sezama – Bio Zone
- Mlada čebula
- Olivno olje – Bio Zone
- Balzamični kis – Bio Zone
- Sol
- Poper
Na ponvi zelo na hitro prepražimo sezam. V drugo ponev dodamo olivno olje in popečemo na šnite narezan tofu. Popopramo, posolimo in odstranimo tofu iz posode. V isti posodi popečemo šitake gobice, katerim dodamo malo olivnega olja, tamari sojino omako in sol. Pečene gobice odstranimo iz posode. V isto posodo dodamo na krhlje narezano zrelo breskev in malo balzamičnega kisa. Breskev popečemo na obeh straneh in jo odstranimo iz posode. V isto posodo na koncu dodamo še malo olivnega olja, tamari sojino omako in sezam. Na lističe sveže špinače dodamo pečen tofu, popečene gobice in popečeno breskev. Vse skupaj polijemo s sezamovo omako in dekoriramo z mlado čebulo.
Dober tek … ♥