Špinačna solata s tofujem in pečenimi breskvami

Tofu je živilo, ki ga pridobivajo iz soje in izredno priljubljeno med vegetarijanci. Pravijo mu tudi »rastlinsko meso«, saj je bogato z beljakovinami. Uživate ga lahko »surovega«, samo narezanega na koščke v juhi. Lahko ga pretlačite in bo z drugimi sestavinami osnova za vegetarijanske polpete ali pa pripravite slastni namaz z zelišči. Sama sem ga popekla, začinila in dodala na svežo špinačo.


Solata za dve osebi:

  • 100 g tofuja – Bio Zone
  • 200 g mlade špinače – Bio Zone
  • 80 g šitake gobic – Bio Zone
  • Tamari sojina omaka – Bio Zone
  • Zrela breskev
  • 3 žlice sezama – Bio Zone
  • Mlada čebula
  • Olivno olje – Bio Zone
  • Balzamični kis – Bio Zone
  • Sol
  • Poper

Na ponvi zelo na hitro prepražimo sezam. V drugo ponev dodamo olivno olje in popečemo na šnite narezan tofu. Popopramo, posolimo in odstranimo tofu iz posode. V isti posodi popečemo šitake gobice, katerim dodamo malo olivnega olja, tamari sojino omako in sol. Pečene gobice odstranimo iz posode. V isto posodo dodamo na krhlje narezano zrelo breskev in malo balzamičnega kisa. Breskev popečemo na obeh straneh in jo odstranimo iz posode. V isto posodo na koncu dodamo še malo olivnega olja, tamari sojino omako in sezam. Na lističe sveže špinače dodamo pečen tofu, popečene gobice in popečeno breskev. Vse skupaj polijemo s sezamovo omako in dekoriramo z mlado čebulo.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply