Muškatna buča in skuša z zelenjavo

cof

Trenutno je čas, ko je buč v izobilju in prav je, da jih uvrstite na svoj jedilnik.  So dober vir ogljikovih hidratov, kalija, betakarotena … v kombinaciji z Delamarisovo skušo bo nastal uravnotežen obrok, saj je skuša odličen vir beljakovin in ima visoko vsebnost omega 3 maščobnih kislin. Uživanje omega 3 maščobnih kislin je esencialnega pomena, kajti telo jih ne more proizvesti, hkrati pa v današnji prehrani prevladujejo omega 6 maščobne kisline. Težava nastane, zaradi porušenega ravnovesja med omega 3 in omega 6, ki je v prid omega 6. Poleg skuše so dobri viri omega 3 še: sardelice, divji losos, inčuni, laneno seme, laneno olje, repično olje, chia semena, konopljina semena, orehi …


Sestavine:
  • Muškatna buča
  • Weekend skuša z zelenjavo #Delamaris
  • Olivno olje
  • Sol
  • Poper

Muškatna buča je tista od Pepelke oz. buča iz katere v zgodbici nastane njena kočija. No, iz naše buče ne bo nastala kočija ampak slastno kosilo, ki se praktično speče samo … 😊 kar je pomembna informacija za vse, ki preko dneva lovimo minutke, da si pripravimo obroke. Vse kar morate narediti je, da buči odstranite semena in lupino ter jo narežete na koščke.

Bučo pred peko še posolite, popoprate, dodate malo olivnega olja in pečete v pečici  na 180 stopinj 20 minut. Po dvajsetih minutah dodajte na bučo pločevinko skuše Weekend (ena pločevinka na eno osebo) in vse skupaj pecite še 10 minut. 7 vrst zelenjave in paradižnikova omaka se lepo podata aromatični buči.

Naj vam tekne! Bodite #zdravkotriba

Powered by Delamaris

Delamaris SKUŠA_z_zelenjavo-WEEKEND novi dizajn (1)

No Comments Yet

Leave a Reply

VIIT novičke

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.