Svinjska pečenka in brokolijev pire

S tem kosilom se boste nasitili tudi tisti, ki ne sledite nobenemu prehranjevalnemu režimu.


Danes si postrezite s svinjsko pečenko in brokolijevim pirejem.

Kako pripraviti:

Svinjsko pečenko posolite, poporajte in začinite po želji. Jaz rada dodam majaron, na kose narezano čebulo in olje. Preden jo dam v pečico, jo prelijem z vročim oljem, da se naredi “skorjica”, ki prepreči, da bi bila pečenka presušena.

V pečici jo pecite 10 minut na 220°C, nato pa zmanjšajte temperaturo na 180°C. Čas pečenja je odvisen od teže mesa. Za orientacijo: 1 kg mesa se peče približno eno uro, 0,5 kg pa 30 minut.

Meso vmes večkrat prelijte z oljem in tekočino, ki nastane pri samem pečenju.

Brokoli skuhajte v slani vodi. Kuhanega pa nato zmešate v dobrem mešalniku Electrolux in dodate košček masla.

Kosilo je nared!

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply