
Juha prija vse leto. Pozimi se z njo pogrejete, poleti pa pohladite.
V dneh, ko je zunaj mrzlo, je krožnik dobre juhe pravi balzam za dušo. In tudi poleti jo je dobro uživati, še posebej juhe, ki so oranžne barve. Te namreč vsebujejo veliko karotena, ki v koži sproži tvorjenje melanina. Melanin pa je naravna zaščita telesa pred škodljivimi učinki sonca.
Korenčkova juha z ingverjem in pomarančo je zato super rešitev.
V lonec dajte:
- 8 večjih korenčkov (narezanih)
- 1/2 srednje velike čebule
- 2 stroka česna
- približno pet centimetrov korenine ingverja
- vodo
Postopek:
- Kuhate od 40 minut do ene ure (toliko, da je korenček popolnoma mehak).
- Vmes občasno premešate in dodate vodo po potrebi.
- Na koncu koščke zelenjave pretlačite s paličnim mešalnikom.
- Vmešate sok ene pomaranče, posolite in popoprate.
Ingver ima precej močan okus, zato ga lahko med mešanjem vzamete iz juhe, saj je že opravil svoje delo.
Dober tek … ♥