Ajdovi piškoti z marmelado

Priljubljeni Ajdovčki so bili leta 2008 izbrani za najpiškotek. Recept je minimalno predelan in prilagojen otrokom. Vsebuje več ajdove moke in manj dišavnic ter je brez ruma. Recept je enostaven in brez počivanja testa, prav tako pa je samo pečenje kratko.


 

Potrebujemo:

  • 100 g orehov
  • 80 g ajdove moke
  • 60 g bele moke
  • 15 g kakava
  • 100 g masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak
  • marelična marmelada

Vse sestavine zmešamo v testo s pomočjo kuhinjskega robota EKM6100. Testo razpolovimo in polovico testa z dlanmi razvaljamo v obliko dolgega valja, ki ga razrežemo na koščke. Vsak košček z dlanmi oblikujemo v kroglico. Kroglice postavljamo na pekač, ki ga zaščitimo s peki papirjem. Vsak piškot malenkost sploščimo z dlanjo in nato naredimo še vdolbino z ročajem od kuhalnice (cca. 5 mm globoko). Piškote pečemo na 160 stopinjah (srednja rešetka – gretje zgoraj spodaj) 14 minut. Nato jih vzamemo iz pečice in napolnimo vdolbinice z marmelado s pomočjo brizgalke. Ponovno jih postavimo v pečico in pečemo še 5 minut. Pečene ohladimo in šele nato odstranimo s pekača.

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply