
Italijanski piškoti iz mandljev, so krhki in narejeni iz samo 4 sestavin. So brez moke in mlečnih izdelkov. Če sladkor zamenjate za sladilo (sama najraje uporabim Sukrin – eritritol), bodo primerni tudi za LCHF način prehranjevanja oz tudi za diabetike. Prazniki se bližajo in s tem tudi povečana peka piškotkov zato hitro na delo.
SESTAVINE:
- 300 g blanširanih mandljev
- 150 g sladkorja
- 1 čajna žlička limonine lupinice
- 2 beljaka
- Sladkor v prahu
Sladkor in mandlje zmeljemo/zmešamo in dodamo limonino lupinico. Iz beljaka naredimo sneg, ki ga nežno vmešamo v mandlje. Nastalo testo povaljamo v sladkorju v prahu in ga razpolovimo. Polovico testa z dlanmi razvaljamo v obliko dolgega valja, ki ga razrežemo na koščke. Vsak košček z dlanmi oblikujemo v kroglico, ki jo povaljamo še v mletem sladkorju ter jo postavimo na pekač. Naj bo med piškoti vsaj 3 – 4 cm razmaka, saj se piškoti med peko razlezejo. Piškote pečemo na 180 stopinj 15 minut. Počakamo, da se piškotki popolnoma ohladijo in jih šele nato odstranimo s pekača.
Dober tek … ♥
Powered by Electrolux