Trendi današnje nezdrave prehrane se gibljejo tako, da zaužijemo premalo beljakovin. Premalo zaužijemo vlaknin, saj so današnja živila tako predelana, da je vlaknin premalo. Premalo zaužijemo dobrih maščob, predvsem omega 3 maščobnih kislin in občutno preveč sladkorja ter enostavnih ogljikovih hidratov. Zato bodo beljakovinske palačinke idealna rešitev za zdravo sladkanje. Vsebujejo več beljakovin, vlaknin in omega 3 maščobnih kislin ter manj ogljikovih hidratov.
Za približno 8-10 palačink
SESTAVINE:
♥ 4 Bio Zone jajčka
♥ 4 žlice polnozrnate moke – Bio Zone
♥ 4 žlice fino zdrobljenih lanenih semen – Bio Zone
♥ 2 dl mleka – Bio Zone
♥ 1 žlička rjavega trsnega sladkorja – Bio Zone
♥ ščepec soli
♥ vaniljev strok
Lanena semena se lepo zmeljejo v kavnem mlinčku. Zmešamo jajca, dodamo moko, laneno seme in dobro premešamo. Počasi dodajamo mleko in na koncu še sladkor, sol ter sredico vaniljevega stroka. Vse sestavine dobro premešamo v gladko maso, ki jo pustimo počivati v hladilniku približno eno uro. Na teflonu z minimalno maščobe spečemo palačinke, ki jih namažemo z domačim lešnikovim namazom.
Dober tek … ♥