V času študija smo običajno popolnoma skoncentrirani na učenje in si ne vzamemo čas, da bi si pripravili ustrezen obrok. Posegamo po slanih in sladkih prigrizkih. Namesto smokija in čipsa lahko zobate tudi kaj bolj hranilnega. Čičerika je stročnica bogata z beljakovinami. Prav tako je dober vir železa, fosforja in folne kisline. Z različnimi začimbami njen okus samo popestrite in učenje bo tekoče steklo.
240 g čičerike namočimo v vodi in pustimo stati čez noč. Pred kuhanjem vodo odlijemo in dodamo svežo. Čičeriko kuhamo 40 minut. Razdelimo jo v tri skodelice in dodamo različne začimbe:
OKUS PARADIŽNIK S KORIANDROM:
♥ 1 tretjina kuhane čičerike
♥ 3 žlice paradižnikove omake – Bio Zone
♥ 1 žlička svežega koriandra
♥ 1 žlička soli
OKUS CURRY:
♥ 1 tretjina kuhane čičerike
♥ 2 žlici olivnega olja – Bio Zone
♥ 1 žlička začimbe curry – Bio Zone
♥ 1 žlička soli
OKUS ČILI:
1 tretjina kuhane čičerike
2 žlici olivnega olja – Bio Zone
1 žlička začimbe čili
1 žlička soli
Čičeriko razporedimo po pladnju, ki ga predhodno zaščitimo s peki papirjem in v pečici pečemo na 180 stopinj, 30 minut.
Dober tek … ♥