Cimetove zvezdice

Cimetove zvezdice za vesela družinska druženja ob čaju. December je mesec, ki diši po praznikih, pomarančah, cimetu in pričakovanju. Zato sem tokrat pripravila recept za dišeče cimetove zvezdice. Recept ne vsebuje moke in je primeren tudi za vse, ki ne smete uživati glutena. Prav tako v receptu ni mlečnih izdelkov.


 

SESTAVINE (za cca. 35 – 40 zvezdic):

  • 500 g mletih mandljev – Bio Zone
  • 350 g sladkorja v prahu
  • 4 beljaki – Bio Zone
  • 1 žlica cimeta – Bio Zone
  • 1 žlička limonine lupinice

Beljake in sladkor v prahu mešamo 10 minut, da postane gosta zmes. Odvzamemo 5 velikih žlic, ki jih bomo uporabili kasneje za premaz zvezdic. V sneg vmešamo mandlje, limonino lupinico in cimet. Testo naj počiva v hladilniku vsaj 30 minut. Nato ga razpolovimo in razvaljamo. Ker se ta vrsta testa zelo oprijema podlage priporočam, da ga razvaljate med dvema peki papirjema in spodnji peki papir posujete s sladkorjem v prahu ter cimetom. S šablono izrežemo zvezdice, ki jih premažemo z beljaki, katere smo na začetku odstranili za kasneje. Nato položimo pekač z zvezdicami v pečico na 50 stopinj in sušimo piškote eno uro. Na koncu zvezdice še pečemo 10 minut, v pečici na 130 stopinj.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply