So tako dobre, da prekašajo vse kupljene in garantiram, da jih bodo z veseljem pojedli še tako zelo zahtevni otroci.
Za vse, ki se v teh toplih dnevih odpravljate v gore ali pa na kolo, bodo še kako priročne, saj vsebujejo kar nekaj zdravih maščob. Le-te vam bodo zagotavljale energijo za dlje časa.
♥ 50 g orehov – Bio Zone
♥ 50 g mandljev – Bio Zone
♥ 50 g lešnikov – Bio Zone
♥ 50 g indijskih oreščkov – Bio Zone
♥ 200 g ovsenih kosmičev – Bio Zone
♥ 60 g kokosovega sladkorja – Bio Zone
♥ 60 g kokosovega olja – Bio Zone
♥ 2 žlici kakava – Bio Zone
♥ ščepec soli
♥ 0,5 dl vode
Nasekljamo oreščke, jih premešamo z ovsenimi kosmiči in vse skupaj damo v pečico na 170 stopinj za 10 – 12 minut. Na zmernem ognju zmešamo vodo in kokosov sladkor. Mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Kontrolirajte, da temperatura ne bo previsoka. Mešanici sladkorja-vode dodamo kokosovo olje in kakav. Dobro premešamo in odstavimo s temperature. Mokro in suho maso združimo ter dobro premešamo. Posodo okvirnih mer 20 x 25 cm zaščitimo s peki papirjem. Maso enakomerno razporedimo po posodi in jo z dlanmi kar se da močno stisnemo ob dno posode. Ker je masa zelo lepljiva priporočam, da tudi pri tem uporabite peki papir. Vse skupaj postavimo v hladilnik za cca. 1 uro, da se vse sestavine med sabo dobro povežejo. Maso odstranimo iz posode in jo narežemo na poljubno velike ploščice. Kar ne boste pojedli takoj, svetujem, da hranite v hladilniku. Naj vam tekne.
Dober tek … ♥