ČOKOLADNI MAFINI IZ AZUKI FIŽOLA

Če ste za mafine nekoliko drugače, potem bo slednji recept za vas. Mafini ne vsebujejo laktoze in glutena, sladkani pa so z datlji. Namesti moke sem uporabila fižol. Ja prav ste slišali. Azuki fižol je vrsta fižola, ki se uporablja za pripravo slanih in sladkih jedi. Lahko naredite namaze, enolončnice, solate, polpete, bravnije, mafine, sladoled in še in še. Ker so zrnja manjša jih je potrebno manj namakati in so običajno kuhana v eni uri. Prav tako naj bi azuki fižol manj napenjal, kar je super novica.


 

340 g azuki fižola namočimo čez noč, nato ga kuhamo cca. eno uro.

V dobrem mešalniku zmešamo spodaj navedene sestavine (opozorilo: fižol mora biti ohlajen!)

  • 6 jajc
  • 300 g datljev
  • 4 žlice kokosovega olja
  • 3 žlice kakava
  • 1 žlička sode bikarbone
  • sol
  • ohlajen fižol

Maso damo v silikonske modele (cca. 20 mafinov) in jih pečemo v pečici 25 minut na 180 stopinj. Ohlajene polijemo s sokom ožete limone in pomaranče ali pa jih samo okrasimo s stepeno sladko smetano (v tem primeru ne bodo brez lahtoze).

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply