Limonina skutna torta

Tortica je brez glutena, jajc in brez dodanega sladkorja. Zelo enostavna za narediti, pa zelo dobra in zdrava.


Spodnja plast: 200 g mletih mandljev + 50 g kokosove maščobe + ščepec soli. Maso položite na pekač za torto, ki naj bo podložen s peki papirjem in jo dobro potlačite ob pekač. V pečici pečete od 10 do 15 minut na 180 stopinj.

Zgornja plast: v mešalniku dobro zmiksajte 500 g skute + 4 banane + sok dveh limon + žlička vanilije v prahu. Dobljeno maso dodate na spodnjo plast in pečete cca. 40 minut na 180 stopinj.

Torto pustite v pečici, da se ohladi, ker lahko sicer razpoka. Pred rezanjem je priporočljivo, da jo pustite eno uro v hladilniku, saj se lahko spodnja plast drobi.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply