Medena smrečica

Otroci radi ustvarjajo v kuhinji še posebej takrat, ko se pečejo sladke dobrote, zato v času praznikov lahko skupaj z njimi izdelate medene smrečice, ki bodo hkrati tudi lepa namizna dekoracija. Testo za medenjake je enostavno za obdelovanje, se ne lepi, trga in bo zelo potrpežljivo za še tako majhne otroške rokice. Ne odlašajte in preživite lepe trenutke s svojimi najdražjimi.


 

 

SESTAVINE (za cca. 4 smrečice):

  • 280 g moke – Bio Zone
  • 160 g ržene moke
  • 160 g sladkorja v prahu
  • 150 g medu
  • 50 g masla – Bio Zone
  • 10 g pecilnega praška
  • 2 jajci – Bio Zone
  • 2 žlici kakava – Bio Zone
  • 2 žlički začimb za medenjake
  • 1 žlica ruma
  • 1 žličko kardamoma
  • 1 žličko limonine lupinice

GLAZURA:

  • 10 žlic sladkorja v prahu
  • 1 beljak – Bio Zone
  • 1 žlica limoninega soka – Bio Zone

 Vse sestavine zmešamo v gladko testo, ki ga pregnetemo in zavijemo v prozorno folijo. Naj počiva vsaj 2 uri v hladilniku. Še bolje bo, če ga pustimo v hladilniku preko noči. Na pomokani podlagi razvaljajmo testo na 5 mm debeline in izrežemo zvezdice različnih velikosti. Sama sem imela 7 različnih velikosti. Zvezdice položimo na pekač (zaščitimo s peki papirjem) in jih pečemo v pečici na 160 stopinj, 10 minut. Še vroče premažemo z beljakom in počakamo, da se ohladijo na rešetki. V tem času pripravimo glazuro tako, da zmešamo sladkor, beljak in limonin sok.  Robove zvezdic premažemo z glazuro in tako ustvarimo videz snega na smrečici. Nato na sredino največje zvezdice kapnemo malo glazure in gor položimo drugo največjo zvezdico. To ponavljamo toliko časa, da dobimo medeno smrečico. Na koncu smrečico lahko posujemo s pisanimi okraski oz. jo okrasimo po želji. Uživajte v prazničnem času.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply