Zdrav prigrizek, ki je zelo okusen. Šopek kodrastega ohrovta (lahko tudi običajni): odstraniš steblo in liste natrgaš, opereš, posušiš v centrifugi za solato.
Možnosti za omako je ogromno, lahko dodate samo olivno olje in sol. Jaz sem naredila omako tako, da sem v blenderju zmešala: 100 g indijskih oreškov + 1 dcl vode + 5 polovic posušenih paradižnikov v olju + žlica olivnega olja + žlica sojine omake + čajna žlička soli + noževa konica mlete kumine + poper.
V večjo posodo daš ohrovt in čez preliješ omako. Z rokami dobro premešaš, da se omaka enakomerno razporedi, lističe razporediš na pladenj s peki papirjem. Postopki sušenja so:
♥ dehidrator: 42 stopinj, 8-10 ur…moj postopek na fotki
♥ pečica ventilacijska (priprta): 50 stopinj, 6 ur
♥ pečica ventilacijska (hitri postopek): 150-160 stopinj, 10-15 minut (nujno vmes preveri, da se čips ne zažge)…
♥ mikrovalovna: najmočnejša funkcija, 2-3 minute
Čips je narejen, ko je popolnoma suh in hrustljav.
Dober tek … ♥