Osvežilna Pavlova torta

Za čas šolskih poletnih počitnic si lahko privoščite osvežilno tortico. Tortica je brez moke (brez glutena) in vsebuje veliko sezonskega sadja. V original izvedbi se Pavlova torta dela samo s sladko smetano, jaz pa sem ji dodala še kislo smetano, ki daje tortici prijetno svežino.


 

SESTAVINE TESTO:

  • 5 beljakov jajc – Bio Zone
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica vaniljevega pudinga ali žlica koruznega škroba
  • 1 žlica svetlega vinskega kisa – Bio Zone
  • 1 žlička vanilije

KREMA:

  • 1 kisla smetana – Bio Zone
  • 1 žlica bezgovega sirupa (ali žlica sladkorja – Bio Zone)
  • 2 sladki smetani
  • Sezonsko sadje: jagodičevje, borovnice, maline, marelice …

Beljaki, ki jih uporabljamo, naj bodo sobne temperature. V kuhinjskem mešalniku zmešamo beljake in sladkor. Mešamo jih 10 minut, da nastane gosta in lepljiva zmes, v katero nežno vmešamo puding v prahu ter kis. Na peki papir, s pomočjo krožnika narišemo 2 kroga s premerom 18 centimetrov (potrebovali boste vsaj dva pekača), ki bodo šablona za testo. Zmes beljakov in sladkorja nanesemo na peki papir v debelini cca. 2 cm. Oba pekača damo naenkrat v pečico na 150 stopinj. Uporabimo funkcijo ventilacije zraka. Pečem/sušimo jih 45 minut, nato pečico ugasnemo in jo odpremo. Počakamo, da se testo popolnoma ohladi in nato pazljivo odstranimo peki papir. Za kremo stepemo sladko smetano. V ločeni posodi zmešamo kislo smetano z bezgovim sirupom. Na testo nanesemo najprej kislo smetano, dodamo sadje po želji in polovico sladke smetane, sledi ponovno testo in druga polovica sladke smetane ter sadje za dekoracijo. Tortico postrežemo takoj.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply