Skutna pita z limono

Je hitro in enostavno narejena. Brez dodanega sladkorja, brez glutena in brez jajc, bo poslastica tudi za vse tiste, ki zaradi različnih razlogov omenjenih sestavin ne smete. Vsebuje dovolj beljakovin in kvalitetnih maščob, sladkana pa je samo z bananami. Sama sem naredila pečeno različico, lahko pa jo naredite tudi brez pečenja in jo narejeno, namesto v pečico, postavite za nekaj ur v hladilnik.

Testo:

♥ 150 g mandljev – Bio Zone

♥ 50 g kokosove moke

♥ 50 g kokosovega olja

♥ 1 banana – Bio Zone

Mandlje zmeljemo in jih z rokami dobro pregnetemo s preostalimi sestavinami. Dno tortnega modela zaščitimo s peki papirjem in maso enakomerno razporedimo. Pečemo v pečici na 180 stopinj, 10 – 12 minut.

Krema:

♥ 500 g skute – Bio Zone

♥ 4 banane – Bio Zone

♥ 1 limona

Z dobrim mešalnikom zmešamo: skuto, banane in sok limone. Dobimo gladko kremo, ki jo vlijemo v tortni model na že pečeno testo. Vse skupaj gre ponovno v pečico za 30 minut na 180 stopinj. Po 30 minutah pečico uganemo in pustimo da se pita v njej ohladi. Če boste pito prehitro vzeli iz pečice bo popokala. Pito okrasite po želji. Sama sem za dekoracijo uporabila sadje, ki ga je v tem letnem času veliko.

Dober tek … ♥

No Comments Yet

Leave a Reply