Adzuki slovi kot najbolj sladka in najmanj “fižolasta” vrsta fižola. Gre namreč za izjemno zdravo živilo, precej hitreje prebavljivo kot nam poznani fižol (manj napenja). Pravzaprav je azuki (adzuki) najmanj “fižolast” od vseh.
Adzuki fižol namakate 12 ur, odlijete vodo in dodate svežo, kuhate 90 minut. V blenderju zmiksate pločevinko kokosovega mleka, pločevinko fižola (ne iz pločevinke ampak je pločevinka za mero), žličko vanilje v prahu, žlico kokosovega sladkorja (po želji več), ščepec soli. Maso precedite in kuhate nekaj minut, pred samim vretjem dodate žlico koruzne moke, da se zgosti (po potrebi še enkrat precedite) in že imate hud puding. Če želite sladoled, maso enostavno zmrznete. V blenderju zmiksate 2 vaniljeva kakija in pol limone, prelijete fižolov sladoled in okrasite.
Dober tek … ♥