Presna, hladna, španska juha! Osvežilna juhica za vroče poletne dni. Odlična rešitev za poletne zabave, kajti gazpačo lahko postrežete v različne kozarce, tudi take za vino.
Potrebujete:
- 400 g paradižnika
- 400 g češnjevega paradižnika
- 200 g lubenice
- 100 g kruha
- 2 dl hladne vode
- 1/3 rdeče paprike
- 1/3 zelene paprike
- 1/3 rumene paprike
- 1 olupljena kumara
- 4 žlice olivnega olja
- 4 žlice balzamičnega kisa
- 1 šalotka
- 1 strok česna
- Sol
Vse našteto vržete v mešalnik (sama sem uporabila odlični Electroluxov blender ESB 9300, ki ima značilen naklon posode) … miks … miks … miks … Postavite v hladilnik za vsaj eno uro in postrežete s kockami popečenega kruha … popoprajte.
Dober tek … ♥
Powered by Electrolux