Romantična večerja za dva

Potrebujemo:

  • 2 fileja ribe (vitki som, list, orada…)
  • 150 g mlade blitve
  • 30 g pinjol
  • 400 g češnjevega paradižnika
  • 3 stroke česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • Limona
  • Vejica rožmarina
  • Sveža bazilika
  • Rdeči poper
  • Sol

V slanem kropu blanširamo mlado blitvo (cca. 2 minuti), jo ocedimo in nasekljamo. Na 2 žlicah olivnega olja na hitro prepražimo na lističe narezan česen in temu dodamo nasekljano blitvo. Premešamo in pokuhamo dve minuti. Na ponvi prepražimo pinjole, ki jih bomo kasneje uporabili za dekoracijo blitve.

Na 2 žlicah olivnega olja prepražimo pisan češnjev paradižnik, narezan na polovičke. Dodamo svežo vejico rožmarina, premešamo, ugasnemo ploščo in pokrijemo s pokrovko.

Aluminijasto folijo premažemo z olivnim oljem, dodamo osušen file ribe (najbolje, da file popivnate s papirnatimi brisačami), ki ga na vrhu tudi premažemo z olivnim oljem. Dodamo dve rezini limone, baziliko, rdeči poper in posolimo. Folijo tesno zapremo, da nam para ne uhaja, kajti le tako se bo riba kuhala v lastnem soku.

V pečici pecite na 200 stopinj cca. 12 minut. Postrezite s kozarcem belega vina.

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply

VIIT novičke

Naročite si
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.