Bučke so okusno nizkokalorično živilo, ki pa kljub svoji nizki energijski vrednosti vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Le-ti se nahajajo v sami lupini zato je priporočljivo, da jih ne lupimo. Zaradi tega je zelo pomembno, da poznamo izvor živila, saj bomo v primeru konvencionalne pridelave, z vsemi zaužitimi rudninami zaužili še veliko pesticidov. Bučke radi označujemo za dietno živilo, saj so lahko prebavljive.
Bučkine rezine lahko jemo kot prigrizek ali glavno jed. Idealne so tudi kot obrok za na pot, saj so okusne tudi hladne. Sama sem jih uporabila kot podlago za mladi sir, namesto kruha. Zraven se lepo poda skleda motovilca in rdeče pese.
♥ 3 bučke
♥ 100 g parmezana
♥ 1 jajce – Bio Zone
♥ ½ čebule – Bio Zone
♥ 2 stroka česna – Bio Zone
♥ 1 žlica svežega koriandra
♥ 1 žlička soli
♥ Poper
♥ Mladi sir – Bio Zone (za namaz)
♥ Motovilec in rdeča pesa – Bio Zone (solata)
Bučke naribamo, posolimo in dobro premešamo. Pustimo jih stati 15 minut, da spustijo vodo. Bučke nato položimo na bombažno krpo in jih dobro ožamemo. V posodi zmešamo: ožete bučke, nariban parmezan, čebulo, jajce, koriander, česen in poper. Nastalo zmes enakomerno porazdelimo po pekaču, ki smo ga zaščitilo s peki papirjem. Pečemo 30 minut v pečici na 200 stopinj. Pečene pustimo stati nekaj minut, da se malenkost ohladijo in jih šele nato razrežemo na poljubno velikost.
Dober tek … ♥