Domača kašica z lešniki in kakavom

Čokolešnik in Lešnik Čokolino. Znano. Seveda, kdo ju ne pozna. Priljubljeni žitni kašici za otroke, z lešniki in čokolado. No, pozabili so povedati, da vsebujeta ti dve različici več česa drugega, kot pa lešnikov in čokolade. Pa poglejmo koliko lešnikov vsebuje izdelek, ki ima v svojem imenu to besedo. Takole je: Čokolešnik vsebuje 2 % lešnikov in Lešnik Čokolino 7 %. Hmmm, ni prav veliko, če se strinjate. Sem si rekla, da je pa zagotovo več kakava, ker je pač tudi ta beseda v njunem imenu. Pa sem bila še bolj razočarana: Čokolešnik vsebuje 2,46 % kakavovega deleža, Lešnik Čokolino pa 3,69 %.

»Idealni« obrok za otroke vsebuje pa zelo veliko sladkorja. Če smo natančni in se izrazimo s številkami: Čokolešnik 41 % in Lešnik Čokolino 38 % sladkorja! Neke vrste »Sladkorlino«.


 

Zato sem pripravila recept za priljubljen otroški obrok, ki ga brez slabe vesti lahko ponudite svojim otrokom. Vsebuje občutno manj sladkorja (natančneje 14,6 % – in še to izključno naravnega sladkorja iz lešnikov in datljev) in je brez konzervansov, ojačevalcev okusa, barvil in drugih dodatkov. Definitivno si zasluži ime, ki vsebuje besedi: lešniki in kakav, saj lešnikov vsebuje 41 %, kakava pa 8 %. Pa še pripravljen je v dveh minutah.

Za dva-tri obroka (odvisno od starosti otrok):

  • 4 dl toplega mleka (za vegansko različico uporabimo lešnikovo »mleko«)
  • 100 g lešnikov
  • 60 g ovsenih kosmičev
  • 6 datljev
  • 20 g grenkega kakava
  • 15 g lanenih semen
  • ščepec soli

V toplo mleko vmešamo vse sestavine in zmiksamo z  Electrolux blenderjem ESB7300S.

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux         Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply

VIIT novičke

Naročite si
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.