
View Gallery
5 Photos
5 Photos
Vsi ketonci, diabetiki, #lchf … tole tokrat ni za vas.
Za testo
- 500 g bele moke
- 3 dl mleka
- 42 g kvasa (ena kocka)
- 80 ml olivnega olja
- 100 g kisle smetane
- žlička soli
Za slani premaz
- 4 žlice moke
- 2 žlici soli
- 10 žlic vode
- sezam
- olivno olje za premaz med pečenjem
Postopek:
- V mlačno mleko nadrobite kvas, dodate žlico moke, vse skupaj premešate in pusite 10 do 15 minut.
- Mešanico kvasa dodate moki, prav tako dodate vse ostale sestavine.
- Mešate/gnetete v kuhinjskem robotu ali pa na roke. Otroci pri tem maksimalno uživajo.
- Testo mora biti mehko, a ne pocasto – če je premokro, dodajte še malo moke.
- Dobljeno testo in posodo, v kateri bo testo počivalo, pomokajte.
- Posodo prekrijete s krpo in testo pustite vzhajati približno 40 minut, nekje na toplem.
- Vzhajano testo preložite na pomokano podlago in ga razrežete na 8 delov.
- Vsak košček testa razvaljate v podolgovato obliko. Razvaljano testo zarolate v slanik in ga postavite na peki papir. Ponovite še sedemkrat.
- Slanike pečete na 200°C osem minut. Nato jih premažete z olivnim oljem in prelijete s slanim premazom ter sezamom. Pečete jih še pet minut na 220°C oz. tako dolgo, da so zlato-rumeni.
Pozor: Pazite, da jih ne prepečete, ker bodo trdi.
Dober tek … ♥
Powered by Electrolux