Granola Kokos/Mandelj – “Raffaello”

Ta recept je za vse, ki se prehranjujete po principu #lchf, pogrešate kosmiče za zajtrk, imate radi raffaello in obožujete hrustljave ter sladke jedi. Granola brez glutena, laktoze in sladkorja. Lahko jo jeste tudi samostojno, saj stopljeni sukrin poveže sestavine in v osnovi dobite ene take fajn ploščice.


SESTAVINE:

  • 100 g mandljev v lističih
  • 80 g kokosovega čipsa
  • 80 g kokosove maščobe
  • 50 g grobe kokosove moke
  • 50 g olupljenih mandljev
  • 50 g zdrobljenih lanenih semen
  • 60 g sukrina (sladilo eritrol)
  • 30 g kakavovega masla
  • Ščepec soli
  • Limonin ekstrakt

V posodi raztopiš kokosovo maščobo in kakavovo maslo. Hitro prepražiš lističe mandljev in kokosov čips. Dobro premešaš in dodaš ščepec soli. Z mešalnikom (meni je pomagal Electroluxov ESTM7500S) zmelješ mandlje in laneno seme. To dodaš v posodo prepraženim lističem mandljev in kokosovem čipsu. Nato sledi še groba kokosova moka, ekstrakt limone in naravno sladilo Sukrin Gold (če boste uporabili navadni sladkor, bo granola prav tako uspela, le LCHF ne bo). Mešaš toliko čaša, da se Sukrin popolnoma raztopi. Počakaš, da se ohladi. Granolo shraniš v hladilniku.

Dober tek … ♥

Powered by Electrolux     Make Life Delicious Logo-RGB-03 (2)

No Comments Yet

Leave a Reply